Kiskerti növénytermesztés hobbi szinten

 

Sajnos a mai világban sokan előtérbe helyezik az online térben végzett, teljesen mértékben haszontalan tevékenységet, gondolok itt Farmville-től kezdve a most igazán népszerű Pokémon GO-ig bezárólag minden játékra, aminek az egyetlen funkciója, hogy elterelje a figyelmünket a valós értékekről.

Sokan megtehetnénk, hogy kihasználjuk a házi kertünk adta lehetőségeket és ültetnénk néhány haszonnövényt, amit aztán büszkeséggel betakarítanánk és elfogyasztanánk, ez bizony 100%-ig bio lenne. Bár nem nagyon szeretek számszerűsíteni, de tételezzük fel, hogy az adatok a valós helyzetet tükrözik.

Napjainkban mintegy 200.000ha házikert nincs művelve. 1ha ugye 10.000nm, ami így 2.000.000.000m2 (kettő milliárd négyzetméter),

ami 2000km2

[Best_Wordpress_Gallery id=”53″ gal_title=”Kiskertünk”]

Egy zsebkendőnyi kis telken is rengetek különféle zöldséget és gyümölcsöt, gyógy- és fűszernövényt tudsz termeszteni. Igazából bármit, csak a fantáziád szab határt, hogy mivel próbálkozol. De a lényeg, ha van kerted akkor ültess valamit, és meglátod sok örömöd lesz benne, meg persze megtanít megbecsülni a valódi értékeket. A végén pedig az élmény, amikor leszakítod a saját munkád gyümölcsét……..

 

Felhasznált irodalom

Őstermelő
Gazdálkodók lapja 2016/3. szám: 2016 június-július