Kiskerti növénytermesztés hobbi szinten

 

Sajnos a mai világban sokan előtérbe helyezik az online térben végzett, teljesen mértékben haszontalan tevékenységet, gondolok itt Farmville-től kezdve a most igazán népszerű Pokémon GO-ig bezárólag minden játékra, aminek az egyetlen funkciója, hogy elterelje a figyelmünket a valós értékekről.

Sokan megtehetnénk, hogy kihasználjuk a házi kertünk adta lehetőségeket és ültetnénk néhány haszonnövényt, amit aztán büszkeséggel betakarítanánk és elfogyasztanánk, ez bizony 100%-ig bio lenne. Bár nem nagyon szeretek számszerűsíteni, de tételezzük fel, hogy az adatok a valós helyzetet tükrözik.

Napjainkban mintegy 200.000ha házikert nincs művelve. 1ha ugye 10.000nm, ami így 2.000.000.000m2 (kettő milliárd négyzetméter),

ami 2000km2

Egy zsebkendőnyi kis telken is rengetek különféle zöldséget és gyümölcsöt, gyógy- és fűszernövényt tudsz termeszteni. Igazából bármit, csak a fantáziád szab határt, hogy mivel próbálkozol. De a lényeg, ha van kerted akkor ültess valamit, és meglátod sok örömöd lesz benne, meg persze megtanít megbecsülni a valódi értékeket. A végén pedig az élmény, amikor leszakítod a saját munkád gyümölcsét……..

 

Felhasznált irodalom

Őstermelő
Gazdálkodók lapja 2016/3. szám: 2016 június-július

Share This:

 
Loading Facebook Comments ...

Leave a Comment